Station Leiden

Het interessante van dit station is dat 3 maatschappijen op de rails hier met elkaar in contact kwamen, namelijk de NZH, de HTM  als trammaatschappijen en de NS als spoorwegmaatschappij. Dit alles kruiste elkaar gelijkvloers. Als basis voor dit model dient een luchtfoto die door de KLM gemaakt is rond 1928. Het leuke NZH-gebouw is nog niet gebombardeerd en het station is nog in vol ornaat aanwezig, zonder de beschadigingen van de oorlog . De voetgangers kunnen de overweg oversteken ook als een trein passeert via de brug die tevens dienst doet als toegang tot de perrons. Leiden was tevens een eindstation en doorgangs station op de Oude Lijn. 

station Leiden rond 1928

Er wordt op het ogenblik druk aan de volgende gebouwen gewerkt. Het station, het seinhuis, de loods en het NZH-gebouw. Hieronder alvast een paar foto's van enkele gebouwen in aanbouw.

< het seinhuis bij de overweg

de linkerbeuk van het station >

De bouw van Leiden gaat gestaag door en op het ogenblik is de volledige lengte van het station in ruwbouw klaar. De detaillering van het gebouw gebeurt met strookjes van evergreen en gietstukken van kunsthars.